Smiley face  Smiley face  Smiley face  Prevod
ISTORIJAT
Mi smo novoosnovano privredno društvo koje je nastalo sa osnovnom idejom da se bavi proizvodnjom i preradom voća i povrća na potpuno zdrav i prirodan način. Želimo da tržištu ponudimo ekološki zdrav program od voća ubranog na padinama ekološki čistog područja regije Kopaonik, kao i regija koje gravitiraju na Kopaoniku. U tehnološkom smislu koristićemo takav proizvodni postupak koji će prerađivati voće i povrće, a neće uništavati njegova prirodna svojstva i koji će sve osnovne hranjive sastojke sadržati i u našim gotovim proizvodima.
LOKACIJA OBJEKTA
Proizvodni objekat u kome je stacionirana naša proizvodnja se nalazi udaljen 15,5 km od centra grada Kruševca u selu Globoder, koje je poznato po odgajivačima voća i povrća posebno paprike. Makrolokacijski objekat se nalazi u blizini većih gradova Kruševca i Kraljeva na magistralnom putu i dobro je saobraćajno povezan sa svim putevima od lokalnog i regionalnog značaja. U mikro smislu sam objekat je smešten u eko području centralnog dela samog sela i ima idealan geografski položaj kada je u pitanju organizovanje jedne ovakve proizvodnje. Takođe postoji i mogućnost angažovanja lokalnog stanovništa u smislu sezonskog zapošljavanja. U pogledu snabdevenosti osnovnom sirovinom neće biti problema jer ćemo sirovine za našu proizvodnju otkupljivati od samih odgajivača voća i povrća koji su stacionirali u samoj blizini proizvodnog objekta.
ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE
U procesu proizvodnje koji planiramo ne postoje emisije štetnih gasova i Fluida, niti bilo koje drugo emitovanje štetnih materija. Osnovni energent u procesu proizvodnje biće gas propan butan gas koji je osnovni energent, a sama proizvodnja ajvara, pekmeza i voćnih sokova ne emituje u atmosferu štetne i opasne materije. Jedini otpadak jeste otpadak od pečene paprike, drške paprike, semena i same sagorele kore posle pečenja sa čistom vodom, kao i određeni otpadak od voća koji je takođe neškodljiv.
PROIZVODNI PROGRAM
  • Voćni džemovi i pekmezi, ekstra džemovi
  • Specijalne vrste džemova sa čokoladom i cimetom
  • Ajvar od pećene paprike – blagi i ljuti, hrono ajvar
  • Pindžur od pečene paprike i plavog patlidžana
  • Voćna slatka
  • Voćni sirupi
  • Matični voćni sokovi
  • Termostabilni voćni nadevi-punjenja
Scroll